Der er uden tvivl masser af spørgsmål - og forhåbentligt ligeså mange svar. Vi har samlet de mest oplagte her på siden, som vi opdaterer i takt med, at der dukker flere gode spørgsmål op.


Hør Wonderbai fortælle om, hvad mærkesagen handler om her: https://tinyurl.com/ybbuvj6nHvad er hele grundideen egentligt med +1?

+1 CHATTITUDE handler om, at vi ønsker at øge folks bevidsthed om, hvordan man behandler OG tiltaler hinanden ordentligt på Internet - altså i direkte kontakt og kommunikation til og med andre mennesker. Det er først og fremmest de personlige angreb og diskrimination, vi alle har en forpligtigelse til at reagere overfor.Hvor kan det bruges?

+1 CHATTITUDE kan bruges alle steder både mundtligt og visuelt. Er du influencer og ønsker at vise din opbakning i form af vores "influencer-bannere", så kontakt os og lad os drøfte, hvordan vi kan gøre det bedst muligt. Læs evt. vores Brand Guideline (under Om +1 mærkesagen) her på sidenMå man så ikke bande og sige "grimme ord" mere?

Jo da. Det er der vist ikke ret mange af os, der kan sige os fri for. Det handler ikke om, at vi skal begynde at tænke over ALT, vi siger og gør - men mere om, at vi skal tænke over, om vi får gjort folk kede af det, når vi skriver til dem. Præcis som vi også taler pænt til folk, når vi henter brød ved bageren.Er det meningen, at +1 nu skal spammes/påpeges f.eks hver eneste gang, der er en person, der viser følelser f.eks. i et game eller på anden vis formulerer sig med lidt kraftig indlevelse?

Nej, lad være med at bruge +1 som en løftet pegefinger, hver eneste gang, du ser eller oplever en, der skriver fuck, shit eller andre "bandeord". Det er selvfølgelig helt ok, at folk viser følelser - så længe de ikke bliver personlige. Og nej, meningen er heller ikke, at du skal spamme link til +1 rundt omkring på andre streams, på Facebook osv. Så falder du nemlig selv i gryden og udviser dårlig netikette.

Budskabet er ikke, at man ikke kan og ikke må formulere sig som man vil - men at man godt må tænke sig om, inden man skriver og især inden man trykker på enter.Men hvorfor ligefrem lave en mærkesag ud af det?

Vi kender det nok alle fra især Nationen - men også i spil online, på Facebook og alle mulige andre steder. Folk kalder hinanden alt muligt grimt og sviner hinanden til. Mange provokerer og søger helt med vilje en konfrontation - ved at kommunikere grimt. Andre er ligeglade med regler og udgyder f.eks. racisme og diskrimination.

Det har desværre grebet voldsomt om sig - og vi ønsker at flytte fokus over på det...og opfordrer både til, at folk hver især tænker mere over det - men også, at man reagerer, hvis man oplever det eller er vidne til det. Det er et forsøg på bare at gøre en lille forskel. Mange bække små...

Vi skal have det rart sammen. Det kan bl.a. lykkes, hvis vi som minimum taler og skriver pænt - og behandler hinanden med respekt. Vi ønsker med +1 at skabe opmærksomhed på, at vi hjælper hinanden til at fremme almindelig dannelse og pli.Handler +1 kun om, at man skal skrive pænt til andre i personlige "samtaler"?

Til dels - den røde tråd er, at man generelt gerne må tænke over sin opførsel. Det er ok, at man gerne vil debattere - men at provokere, tirre, udfordre, mobbe, ordkløve eller på anden vis at sprede dårlig karma...det hører meget nemt under knap så god opførsel. En del af opfordringen går på, at man tænker sig om generelt.Hvad skal jeg som "alm. dødelig" gøre ift. at sprede budskabet?

Du skal som sådan ikke sprede budskabet - men mere være bevidst om det - og først og fremmest selv leve op til det. Hvis du så oplever, at andre ikke lever op til det, så kan du reagere ved f.eks. at skrive, at det ikke er i orden, at tale eller skrive så grimt og respektløst til andre mennesker.Hvad så med lumre vittigheder?

Mest af alt handler det om situationsfornemmelse - og om i hvilken sammenhæng de bliver brugt - og overfor hvem. Vi får alle nok, hvis det bliver for meget + at du i online-chats jo ikke ved, hvem der sidder i den anden ende. Måske går du for langt ifht. modtagerens alder eller køn. Igen...pli, dannelse, takt og tone. Du sidder jo nok heller ikke til et middagsselskab og fortæller vulgære vittigheder.Jeg kan godt li' at se kvindelige streamere - og skrive lidt...lummert til dem - er det ok?

Vi tør godt vove den påstand, at alle kvindelige streamere finder det anstødeligt eller trættende at se på. Faktisk bliver det hurtigt pinligt for alle at se på - og det præger nemt stemningen. Modstå fristelsen.Hvordan er det med racisme og diskrimination?

Det er naturligvis helt og aldeles no go - uanset hvor du befinder dig og uanset hvem du er. Det er én af de ting, der bør sættes meget markant ind overfor. Det er ondskabsfuldt og på alle måder uacceptabelt. Det er én af de ting, hvor vores fælles forpligtelse for at gribe ind er endnu større.HAR DU FLERE SPØRGSMÅL?

Så er du velkommen til at stille dem på vores Discord-server i kanalen #plus-1-chattitude - men helst kun der, så vi kan samle spørgsmål og svar derovre - og få dem lagt herind efterfølgende.
Du finder vores Discord lige her: https://discord.gg/4C9UP2G